Alettin Basboga

Alettin Basboga (s. 1972) on lahtelainen yrittäjä, Lahden kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2005 ja kaupunginhallituksen jäsen vuodesta 2017 lähtien. Lahti Aquan hallituksen puheenjohtaja viime valtuustokaudella. Toiminut myös rakennuslautakunnan puheenjohtajana sekä sivistyslautakunnan ja maakuntavaltuuston jäsenenä. SDP:n puoluevaltuuston jäsen.

Asunut Suomessa vuodesta 1992. Naimisissa. Perheeseen kuuluvat vaimo Tarja sekä 15-, 17- ja 24-vuotiaat tyttäret.

Suorittanut asepalveluksen Suomessa v. 2000 ja toiminut yrittäjänä vuodesta 1996. 
Ennen sitä hän työskenteli kolme vuotta Halton Oy:n palveluksessa.
Rakkain harrastus: kunnallispolitiikka.

Alettinille ovat tärkeitä asioita mm. ihmisoikeudet, demokratia, globalisaation tuomat uudet haasteet, yksilöiden turvallisuus ja demokratia. Samoin myös koulutus ja panostaminen osaamisen kehittäminen.

 

– Laadukas koulutus ja siitä huolehtiminen on yksi kestävän ja vaurastuvan Euroopan ydinkysymyksiä ja haasteita. Uutta osaamista tarvitaan myös silloin, kun on vastattava tulevaisuuden haasteisiin kokonaisvaltaisemminkin. Se tarkoittaa parempaa viestintää ja vuorovaikutusta ei vain Euroopan valtioiden, vaan myös muun maailman kanssa. Esimerkkeinä Turkki, Lähi-Itä ja Afrikan maat.

 

– Ilmastonmuutos samoin kuin työelämän radikaalit muutokset ja kasvava syrjäytyminen ovat kysymyksiä, jotka eivät ratkea vain kansallisvaltioiden omilla toimilla. Eurooppa ja EU tarvitsee entistä vahvempaa yhteistyötä ja tavoitteita.

Näitä asioita haluan olla ajamassa ja olla siinä mukana!

Alettin Basboga